Hagyományos csaphornyos parketták - Csaphornyos parketta vásárlás

Hagyományos csaphornyos parketták
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Hagyományos csaphornyos parketták

A több,mint 40 éves tapasztalattal rendelkező Gyöngyösi telephelyű Mátraparkett termékeit forgalmazzuk. A csaphornyos parketta évszázados tradíciókra épülő, hagyományos, nagy teherbírású burkolatot alkot, amely szépsége és tartóssága miatt az egyik legnépszerűbb parkettaféleség. Teljes keresztmetszetében valódi, tömörfából készül.

Méretek:

250x45,65x22 mm

300x45,55,65x22 mm

350x45,55,65x22 mm

400x45,55,60,65x22 mm

450x65x22 mm

500x65x22 mm

Rövid minőségi leírások Tölgy fafajra:

Exquisit: Csak külön megrendelésre! Csak egyenes szálú darabok alkotják. Szíjács és göcsmentes, egyenletes színhatású felület. Flóder (rajzolat) nem megengedett. Alapvetően göcsentes. Egészséges jól benőtt, színazonos göcs néhány darabon előfordulhat. A gondosan válogatott minőség jellemzője az álló évgyűrűs darabokon megjelenő bélsugártükör!

Natur: Szíjácsmentes. Egyenesszálú, tükrös, féltükrös, enyhén flóderes (rajzolatos) darabok egyaránt megtalálhatóak benne. Alapvetően göcsmentes, de egészséges, jól benőtt göcsök max. 3-5 mm átmérőig elszórtan néhány darabban lehetnek. A fa természetes színhatásai megengedettek, de nagyobb színeltérés nem megengedett.

Standard: A Natur minőséghez hasonló, de attól élénkebb színhatású minőség. Szíjácsmentes. A fa természetes színhatásai megengedettek, de durva színeltérés nem lehet. Egészséges göcsök max. 8 mm átmérőig, míg fekete, de nem kieső göcsök 2-3 mm átmérőig lehetnek.

Rusztik: A legtermészetesebb, szíjácsos, göcsös felület. Egészséges göcs 15 mm-ig, fekete göcsök 5-8 mm átmérőig lehetnek. A szíjács egészséges, legfeljebb enyhén szürkült, borult (teljes szélességben) lehet de nem terjedhet ki a teljes felületre. Nagyobb színeltérés és durva flóder megengedett.

Csíkos: A parkettaelemek felületén az egészséges szíjács legfeljebb a szélesség 1/3-ban megengedett. Egészséges göcsök legfeljebb 5 mm átmérőig lehetnek. Rövid minőségi leírás

Gőzölt bükk fafajhoz:

Natur: Világosabb és sötétebb elemek jellemzik de azok között durva eltérés nem lehet. Kevés, kisméretű, egészséges göcs lehetséges. Álgesztet nem megengedett. Barnás, orsószerű csíkok a felületen előfordulhatnak.

Rusztik: Göcsök, álgeszt, erős színeltérésű elemek jellemzik ezt a minőséget. Színes, markáns minőség, melyben a göcsök átmérője 15 mm-ig megengedett.

Rövid minőségi leírás Kőris fafajhoz:

Natur: Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett. Egészséges, jól benőtt, színazonos göcsök 5-8 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik: Rajzolatos, álgesztes elemeket is tartalmazó, színes, tarka anyag. Göcsöket 15 mm átmérőig megengedettek.

Rövid minőségi leírás Cseresznye (Európai) fafajhoz

Egységes: A fafajra jellemző összes jellemzővel. Szíjács, nagyobb színeltérés, göcsök 15 mm átmérőig megengedettek.

Rövid minőségi leírás Akác fafajhoz:

Natur: Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett. Repedés,- és szíjácsmentes, durva szövetszerkezet nélküli. Egészséges, jól benőtt színazonos göcsök 8 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik: Szijács, durva flóder, nagy színeltérés (vaseresség) megengedett. Göcsök 20 mm átmérőig lehetségesek.

Rövid minőségi leírás Gőzölt Akác fafajhoz

Egységes: A fafajra jellemző összes jellemzővel. Szíjács, nagyobb színeltérés, göcsök 15 mm átmérőig megengedettek. Rövid minőségi leírás Juhar (Európai) fafajhoz

Natur: Természetes növekedésből adódó színhatás megengedett, durva szövetszerkezet nélküli. Egészséges, jól benőtt színazonos göcsök 3-5 mm átmérőig megengedettek, kivéve ha csoportos az előfordulás. A felület jellemzője a rajzolatosság, de durva, nagymértékű nem lehet.

Rusztik: Elszíneződések, színeltérések, álgeszt, penész és tárolási foltok megengedettek. Fekete göcs 10vmm átmérőig, egészséges, jól benőtt göcs 20 mm átmérőig megengedett